Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار فناوری اطلاعات خبرگزاری فارس، از دهم اردیبهشت‌ماه که حکم فیلتر سراسری پیام‌رسان تلگرام صادر شد، تا امروز آمارهای مختلفی از موفقیت یا عدم موفقیت این تصمیم اعلام شده است. 

در حالی که وزیر ارتباطات در یک استوری اینستاگرامی، تصویری از یک پژوهش دانشگاهی را منتشر کرده که نشان می‌دهد میزان بازدید پست‌ها در تلگرام در حال نزدیک شدن به میزان قبل از فیلترینگ است و در همین زمان استفاده از فیلترشکن‌ها و نسخه‌های فارسی رشد کرده است؛ اما دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه (فیلترینگ) با موفق خواندن فیلتر تلگرام اعلام کرده: «پس از مسدود شدن تلگرام، رتبه آن در ایران 100 پله و در جهان ده‌ها پله سقوط کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

» 

موضوعی که وزیر ارتباطات نیز به آن اشاره کرده مدت‌هاست مورد سوال اغلب مردم است؛ اینکه چرا علی‌رغم فیلترینگ تلگرام نسخه‌های فارسی این پیام‌رسان از جمله هات گرام، تلگرام طلایی و موبوگرام همچنان کار می کنند و حتی در فروشگاه‌های ایرانی برنامه‌های کاربردی در دسترس اند یا اینکه این برنامه‌ها اساسا چگونه کار می کنند؟

نسخه‌های فارسی تلگرام از طریق VPN داخلی به تلگرام متصل می شوند و برای کاربر امکان استفاده از تلگرام  فیلتر شده را بدون احتیاج به VPN فراهم می‌کنند.

در این باره چرایی مجاز بودن فعالیت نسخه‌های فارسی تلگرام علیرغم فیلتر بودن اصل برنامه، دو سناریو محتمل است.

احتمال اول به اشاره‌ای از دبیر کارگروه فیلترینگ مربوط است که اخیرا گفته: «با وجودی که برای انتقال تدریجی و آرام مردم به پیام‌رسا‌ن‌های داخلی هنوز برخی از نسخه‌های تلگرام مسدود نشده‌اند و هنوز مبارزه جدی با فیلترشکن ‌ها انجام نشده است بازدید کاربران ایرانی از تلگرام کاهش یافته است.» این نکته می‌گوید: احتمالا قطع دسترسی یکباره 40 میلیون کاربر ایرانی تلگرام باعث ایجاد مشکلات و بازخوردهای جدی می‌شد و علاوه بر این، شیب مهاجرت به پیام‌رسان‌های داخلی به عنوان جایگزین تلگرام را بسیار تند می‌کرد تا جایی که شاید این پیام‌رسان‌ها نتوانند پاسخگوی مراجعات باشند. بنابراین برنامه‌های نسخه فارسی تلگرام  باز ماندند. 

اما علی‌رغم اینکه پیش‌بینی می‌شد باز ماندن نسخه های فارسی تلگرام و برخورد نکردن با VPNها برای یک دوره کوتاه مدت گذار در هفته‌های اول و دوم فیلتر تلگرام دیده شده باشد، اما این رویه باعث کند شدن رشد مهاجرت مردم به پیام‌رسان‌های داخلی شده است و بسیاری از کاربرانی که به پیام‌رسان‌های داخلی آمده‌اند به دلیل باز بودن این سرویس‌ها در حال بازگشت به تلگرام هستند. 

در حال حاضر کاربران تلگرام مهاجرت را آغاز کرده‌اند و اگر این روال بلاتکلیفی ادامه پیدا کند در آینده باید فاز دیگری از  مهاجرت انجام شود که شوکی دوباره خواهد بود. از سوی دیگر این نگرانی که شیب مهاجرت به داخلی‌ها تند نباشد چندان منطقی نیست. زیرا سرانجام کاربران باید به پیام‌رسان‌های داخلی بیایند و از آنها استفاده کنند؛ زیرا رشد پیام رسان‌های داخلی در گرو حضور و فعالیت مردم است و تا این امر محقق نشود مشکل حل نمی‌شود.

سناریوی دوم که بدبینانه‌ترین احتمال است می گوید: باز ماندن نسخه‌های فارسی تلگرام و برخورد نکردن با فیلترشکن‌ها در آینده به عنوان دلیلی برای اثبات ناموفق بودن فیلتر تلگرام و عدم تمایل و بی‌اعتماد مردم به پیام رسان‌های داخلی مورد استناد خواهد بود. در حالی که این فرض از اساس اشتباه است؛ زیرا استفاده مردم از نسخه‌های فارسی تلگرام که در ایران میزبانی می شود نشان می‌دهد کاربر به سرویس خوب علاقه و اعتماد می ‌کند حتی اگر داخلی باشد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۹۰۰۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاتنهام با دو سناریو به سراغ نقل و انتقالات تابستانی می‌رود

تاتنهام فصل آینده ترکیب پوستکوعلو را تقویت می‌کند اما ابتدا باید سرنوشت سهمیه لیگ قهرمانان مشخص شود. 

طرفداری | با توجه به بازی‌های باقی مانده تاتنهام، دیدار با چلسی، منچسترسیتی و لیورپول، این باشگاه کار بسیار سختی برای کسب سهمیه لیگ قهرمانان اروپا دارد. 

به گزارش مت لاو از تلگراف؛ تاتنهام با دو سناریوی متفاوت در حال آماده‌سازی برنامه‌های نقل و انتقالاتی‌اش است. در صورت پیروزی در بازی فردا شب مقابل چلسی، اختلاف هفت امتیازی با استون ویلای رده چهارمی کاهش پیدا خواهد کرد. تیم آنژ پوستوکوعلو با توجه به شانس کسب سهمیه لیگ قهرمانان، اهداف مختلفی را مدنظر قرار داده است. کانر گلگر از چلسی همچنان اولویت اصلی اسپرز محسوب می‌شود. در کنار گلگر، سانتیاگو خیمنز از فاینورد و لوید کلی از بورنموث دیگر گزینه‌های تاتنهام به شمار می‌روند. آمادو اونانا از اورتون دیگر هافبکی است که تاتنهام به او فکر کرده است، در حالی که گفته می‌شود رافینیا و ساموئل ایلینگ جونیور از جمله بازیکنانی هستند که مورد توجه قرار گرفته‌اند.

تحرکات نقل و انتقالاتی تاتنهام و بازیکنانی که در نهایت به خدمت خواهند گرفت تا حدودی تحت تأثیر بازار و اینکه آیا چلسی مجبور به کاهش قیمت 50 میلیون پوندی گلگر می‌شود، قرار دارد. تاتنهام پیش از 14 ژوئن نیز باید در مورد فعال‌سازی بند خرید دائمی تیمو ورنر به ارزش 14.5 میلیون پوند تصمیم بگیرد. 

 

 

 

از دست ندهید ????????????????????????

تونی کروس: پاس گلم جلوی بایرن خیلی خاص نبود شاهکار کارلتو؛ بازهم شکست‌ناپذیری مقابل بایرن بزرگترین بازیکنان ناکام تاریخ لیگ قهرمانان یحیی شکایت کند 5 میلیارد تومان جریمه می‌گیرد

دیگر خبرها

  • بررسی یک اتفاق بزرگ؛ مصطفی آجورلو به مدیرعاملی استقلال نزدیک است؟
  • تندیس‌های طلایی در دست راویان حقیقت
  • منچستریونایتد یا دورتموند؟ بررسی وضعیت فصل آینده جیدون سانچو توسط میکا ریچاردز و تیری آنری (زیرنویس فارسی)
  • عرضه دو تک نگاری خبرنگار ایرانی از افغانستان در نمایشگاه کتاب
  • خاورمیانه 2050 چه شکلی است؟/ 3 سناریو با فرض جنگ سرد آمریکا و چین
  • قابلیت قدیمی تلگرام به اسنپ‌چت رسید!
  • تقویت بنیه تولید داخلی کشور لازمه توسعه اقتصادی است
  • خلبانی، رویای کودکی هرکول طلایی ایران!
  • رونمایی از ۴۰۰ هزار سند خلیج فارس در آرشیو ملی هند
  • تاتنهام با دو سناریو به سراغ نقل و انتقالات تابستانی می‌رود