Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری فارس، حسن روحانی رییس جمهور در یک پست اینستاگرامی تاکید کرده دولت او تلگرام را فیلتر نکرده و مانند بسیاری از موضوعات دیگر خود را از این موضوع مبرا کرده است در حالی که اصل ماجرا چیز دیگری است.

*هدایت دولت در فیلترینگ

با نگاهی گذرا به اقدامات دولت یازدهم و دوازدهم در حوزه تبادل اطلاعات و فضای مجازی به راحتی این نکته مشخص می‌شود که دولت تدبیر و امید از ابتدای حضور در پاستور علاقه زیادی به در دست گیری فضای مجازی داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این راستا ابتدای سال 1393 چارچوب کلی فرآیند مدیریت راهبردی فضای مجازی کشور در جلسه شورای عالی فضای مجازی به ریاست حسن روحانی رئیس‌جمهوری، مورد بررسی قرار گرفت و با اجماع به تصویب رسید و همچنین نظام ملی پیشگیری و مقابله با حوادث فضای مجازی نیز توسط همان شورایی که روحانی ریاست آن را بر عهده دارد تصویب شد.

*علاقه حسن روحانی به تلگرام

اما علقه دولت به فضای مجازی و در دست داشتن آن در انتخابات سال 96 خودنمایی کرد جایی که تیم انتخاباتی روحانی هزینه گزافی برای این مورد پرداخت کرد و توانستند تا حدودی نیز بهره کافی را از آن ببرند اما به یکباره در دی‌ماه همان سال و پس از انتخابات ریاست جمهوری در پی ایجاد اعتراضاتی در کشور به نحوه مدیریت کلان دولت که منجر به ایجاد بستر اغتشاشاتی طی چندین روز شد دولت به عنوان تامین کننده امنیت کشور و رئیس جمهور در کرسی ریاست شورای عالی امنیت ملی اقدام به فیلترینگ چند روزه تلگرام کردند.

شاید بسیاری با یادآوری جمله معروف حسن روحانی مبنی بر اینکه « دست وزیر ارتباطات روی دکمه فیلترینگ نخواهد رفت» این موضوع را به سخره گرفتند اما همه ماجرا حاکی از آن بود که روحانی پس از استفاده از فضای مجازی به خصوص تلگرام به دنبال تغییر در وضعیت سردمداری بی چون و چرای این پیام رسان بی هویت است لذا در روزهای آغازین سال 97 زمزمه خداحافظی ایرانیان از تلگرام دهان به دهان از سوی دولتمردان مطرح شد.

آذری جهرمی وزیر ارتباطات در گفت‌وگویی با روزنامه ایران در این‌باره گفته بود: «در کشور ما برای فیلتر شدن سرویس‌ها دو نوع مساله وجود دارد. یک مسالۀ حاکمیتی و دیگری هم مساله فرهنگی و اخلاقی.» وی در ادامه خاطرنشان کرده بود که «تصمیم گیر اصلی این موضوع مرجعی به نام شورای عالی فضای مجازی است و وزارتخانه نیز براساس رهنمودها ودستورات این شورا اقدام‌های لازم را انجام خواهد داد.»

نام شورای عالی فضای مجازی به عنوان متولی فیلترینگ در کشور بسیار متبلور است و به اذعان شخص وزیر ارتباطات مسئولیت هر نوع فیلتر پیام رسانی نیز با این شورا است که ریاست آن نیز با حسن روحانی است!

*دستمال کاغدی که باید دور ریخته شود

تنها ساعاتی پس ازتحویل سال 97 رئیس شورای عالی فضای مجازی کشور (یعنی رئیس جمهور) در پیام نوروزی خود تاکید کرد:« ما فضای مجازی امن، آسان و ارزان، توأم با اخلاق و معنویت می‌خواهیم. در سایه این فضاست که مبارزه با فساد  و شفافیت را ادامه می‌دهیم و مردم ما شاهد شفافیت بیشتر در سال جدید خواهند بود.» از آنجا بود که مردم احساس کردند دستور کوچ از تلگرام صادر شده است و رفته رفته نیز علی رغم سخنان متزلزل و یک بام و دو هوای مسئولین مستقیم فضای مجازی همه چیز برای گذار از این التهاب در کشور آماده شده بود.

 

*واعظی:انتقال به پیام رسان داخلی از دولت آغاز شد

محمود واعظی رییس دفتر رییس جمهوری در پایان جلسه هیات دولت در تاریخ 29 فروردین 97 هیات وزیران تاکید کرد« پپشنهاد شد که دولت حضور در پیام رسان های داخلی را از خودش آغاز کند و اعضای دولت که در پیام رسان های خارجی فعال هستند به پیام رسان های داخلی منتقل شوند.» با این سخنان واعظی بود که چاشنی خروج دولت و کانال‌های دولتی از تلگرام زده شد و یکی پس از دیگری به سرعت با این پیام رسان خداحافظی کردند بطور مثال پایگاه اطلاع رسانی دولت(پاد)، پایگاه اطلاع رسانی اخبار ریاست جمهوری و تقریبا کانال‌های خبری وزارت‌خانه‌ها و استانداری ها به سرعت تلگرام را ترک و یکی پس از دیگری به سمت پیام رسان‌های داخلی رفتند.

اما در این بین دو نفر تاکید بسیاری بر این موضوع دارند که فیلتر تلگرام ربطی به دولت ندارد، شخص رئیس جمهور و وزیر ارتباطات؛ که مرتبا فیلترینگ تلگرام را منوط به دستورات خارج از حوزه اختیاراتی خود می‌کنند. اما باید یاد آور شد شورای عالی فضای مجازی و شورای عالی امنیت ملی به وسیله رئیس جمهور و با برخی اعضای دولت اداره می‌شود.

حال باید دید دولت برای پاسخ به دوگانگی عمل و بیان خود چه پاسخی به ملت خواهد داد زیرا شعارهای انتخاباتی دولت تدبیر و امید یکی پس از دیگری همچون آبی به زمین ریخته می‌شود و دیگر ثبات بازار ارز، تورم تک رقمی، حمایت از دسترسی ازاد به اطلاعات و بسیاری وعده‌های دیگر جای خود را به سراب در اذهان عمومی داده‌اند.

انتهای پیام/

 

 

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۹۹۵۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش فعالان فضای مجازی به ادعای بی‌بی‌سی درباره نیکا شاکرمی

همزمان با ادعای بی‌بی‌سی مبنی بر اینکه به اسنادی در رابطه با نحوه درگذشت نیکا شاکرمی دست پیدا کرده، فعالان فضای مجازی واکنش‌هایی نشان دادند و این به‌ اصطلاح اسناد را فاقد ارزش و کذب دانستند. - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، در ادامه به واکنش تعدادی از  فعالان فضای مجازی اشاره شده است.

شهاب اسفندیاری، فعال رسانه در توئیتی نوشت:

خنده‌دارترین بخش گزارش فیک بی‌بی‌سی آنجا است که نوشته ما برای اطمینان از صحت این سند از یک مقام امنیتی سوال کردیم. او زنگ زد به بایگانی سپاه. آنها هر روز یک رمز برای پاسخ به تماس‌های تلفنی دارند. این مقام رمز روز را گفت و پرسید این اسناد صحت دارد؟ آنها هم گفتند بله!

سید پویان حسین پور، فعال رسانه در توئیتی نوشت:

درباره عملیات روانی-شناختی که بوقچی‌های سرویس امنیتی انگلیس راه انداخته‌اند، یک نکته مهم وجود دارد:

با اینکه میشد مأموران خیالی را از نیروی انتظامی جا بزنند که با توجه به حضورش در خیابان باورپذیرتر هم هست، سپاه را هدف گرفتند.

چرا؟! برای بدنام‌سازی سپاه بعد از خوشنامی وعده‌ صادق..

 

حسین قاسمی، پژوهشگر مسائل امنیتی در رشته توئیتی پیرامون گزارش بی بی سی جهانی برای نیکا شاکرمی نوشت:

فارغ از این که خانم شاکرمی بر اثر چه حادثه یا اتفاقی فوت کرده، می توان با قاطعیت گفت گزارشی که توسط بی بی سی منتشر شده، به دلایل مختلف جعلی و فاقد اعتبار است

جعل کننده از اطلاعات بسیار کمی درباره سازمان و سازکار سپاه برخوردار بوده یا تعمد داشته

برخی موارد را اینجا می آورم:

مهدی محمدی، فعال رسانه در توئیتی نوشت:

ضرورت فوری لطمه زدن به تاثیر شگفت عملیات وعده صادق بر افکار عمومی ایران، و سپس آغاز مناقشه برانگیز عملیات پلیس در مقوله حجاب، اجرای یک پروژه جدید روانی برای تحریک جامعه در حوزه زنان را کاملا پیش بینی پذیر کرده بود. قدم بعدی ممکن است یک واقعه فیزیکی برنامه ریزی شده کف خیابان باشد.

ازوف، کاربر فضای مجازی، نوشت:

چنتا نکته در مورد این نامه جعلی که مربوط به نیکاشاکرمی هست

فارغ از اینکه نامه پیوست و تاریخ نداره جاعل سعی کرده با محو کردن و کمی ناخوانا کردن الفاظی مثل تاریخ و پیوست اینطور القا کنه که اسکن یا کپی است اما چون میخواد القا کنه نامه محرمانه است اون کلمه خیلی واضح و تمیزه!

محمد فراهانی، فعال رسانه، در توئیتی نوشت:

بی‌بی‌سی برخلاف سی‌ان‌ان که به شاهدان غیبی استناد کرده بود، درباره مرگ نیکا شاکرمی سند منتشر کرده و گفته نامه‌ها را راستی‌آزمایی هم کرده. چطور؟ «یک افسر اطلاعاتی سابق ایرانی تایید که سندها فیک نیست و درست هستند»

محمد حسین مهدویان، فعال رسانه، در رشته توئیتی نوشت:

چرا گزارش بی بی سی درباره نیکا شاکرمی جعلیه؟
بیاید با مقایسه اسنادی که پیش‌تر توسط خود اپوزیسیون منتشر شده، جعلی بودن یا نبودن اسناد بی بی سی رو بررسی کنیم

وحید یامین‌پور در توئیتی نوشت:

فکر کنم روشن است که جنجال جدید رسانه‌ی دولتی انگلیس همان فحش دادن کسی است که در میدان دعوا کتک خورده. دست و پا زدن برای کاهش فشار جهانی بر اسرائیل و یک تنفس مصنوعی به جنازه نتانیاهو. صحنه بسیار شفاف‌تر از پاییز 1401 است.

جانفدا، کاربر فضای مجازی، در توئیتی نوشت:

تو گزارش BBC مدعی شدن نیکا غروب بازداشت و بعدم تو ون بهش تجاوز کردن!

همه اینا درحالی‌ هست که مادر نیکا در مصاحبه‌ با رادیو فردا می‌گه من ساعت 11:30 شب، تلفنی با نیکا حرف زدم.

یعنی اول بازداشتش کردن، بعد بهش تجاوز کردن، بعد کشتنش.

بعد چندساعت مادرش باهاش تلفنی حرف زده!

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اعلام حمایت کارمندان دولت بایدن از خیزش دانشجویان حامی فلسطین
  • یادواره ۲۴ شهید روحانی شهرستان‌های انار و رفسنجان برگزار شد
  • خسرو غفوریان کیست؟
  • بایدن: دانشگاه جای یهودستیزی نیست
  • واکنش بایدن به خیزش دانشجویی
  • حمایت از ایرانیان خارج از کشور از دغدغه‌های مهم دولت است
  • قابلیت قدیمی تلگرام به اسنپ‌چت رسید!
  • قطع روابط کلمبیا و رژیم صهیونیستی به دلیل جنگ غزه
  • وزیر کشور: تقسیم استان تهران در دست بررسی است
  • واکنش فعالان فضای مجازی به ادعای بی‌بی‌سی درباره نیکا شاکرمی