Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه جامعه خبرگزاری فارس:این روزها بازار حاشیه‌ها و شایعه‌ها درخصوص فیلتر شدن تلگرام و جایگزینی پیام‌رسان‌های داخلی حسابی داغ است. دراین میان نیز هرکس تصور خود را به جامعه منتقل می‌کند اما همچنان سرنوشت پیام‌رسان‌ها نامعلوم است. 

به‌همین منظور به گفت‌وگو با حجت الاسلام محمد فروهر کارشناس فضای مجازی در‌خصوص حواشی اخیر حول پیام‌رسان‌های داخلی و تلگرام نشستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه مشروح این گفت‌وگو را می‌خوانید.

این کارشناس فضای مجازی درخصوص ماهیت پیام‌رسان تلگرام گفت:‌ تلگرام یک شبکه اجتماعی OTP و پیام‌رسانی است که در امتداد طراحی پیام‌رسان قبلی وارد کشور شد.

فروهر ادامه داد: از روزهای اول نیز کارشناسان ماهیت این نرم‌افزار را تشخیص دادند اما به دلایلی همچون ارتباط این پیام‌رسان با برخی رسانه‌ها کاربرد آن فراگیر شد.

ارز دیجیتال، بزرگ‌ترین خطر تلگرام بود

وی با بیان اینکه از دو سال پیش این پیام‌رسان به تدریج شروع به نمایش مشکلات خود کرد،‌تصریح کرد: برنامه‌ریزی برای عملیاتی‌هایی همچون فتنه‌های اخیر در کشور و انتخابات که تلگرام در آن نقش داشت، ازجمله مواردی است که موجب ایجاد مشکلات فراوان از سوی تلگرام برای کشورمان شده است.

این کارشناس فضای مجازی ارز دیجیتال را یکی دیگر از بحران‌های تلگرام خواند و اظهار داشت: مسئله ارز دیجیتالی که در نطفه خفه شد نیز اتفاقی است که می‌توانست لطمه بزرگی به اقتصاد کشور بزند. این موضوع با توجه به کاربرد زیاد تلگرام در جامعه می‌توانست اتفاق خطرناکی برای کشور باشد.

فروهر نقض حریم خصوصی افراد را توسط تلگرام یکی از مشکلات این پیام‌رسان خواند و تصریح کرد: نقض حریم خصوصی افراد از طریق ثبت تمام دیتاها و اطلاعات کاربران در دیتاسنترها و سرورهای تلگرام یکی دیگر از مشکلات این نرم‌افزار است.

وی ادامه داد:‌ اما متأسفانه طبق یک تصور غلط تلگرام به شبکه‌ای امن تبدیل شده و به زندگی خصوص مردم راه پیدا کرده است،‌ همین عامل خود باعث بروز مشکلات اجتماعی و خانوادگی فراوان شده است.

این کارشناس فضای مجازی اظهار داشت: مشکل بعدی تلگرام رمز‌نگاری بودن محتوای آن است که امکان فیلتر آن وجود ندارد.

فروهر رمزنگاری بودن پیام‌رسان تلگرام را علت وجود محتواهای غیراخلاقی در آن دانست و گفت:‌ رمزنگاری بودن محتوای این پیام‌رسان موجب تبادل مضامین غیراخلاقی،‌ ضدنظام و ارزش‌ها و متضاد با فرهنگ جامعه است و این عامل خود مشکلات فراوانی را برای جامعه و خانواده‌ها به وجود آورده است.

وی ادامه داد: همانطور که می‌بینیم 43 درصد از جرایم سایبری کشور نیز مربوط به تلگرام است.

وی اضافه کرد: این در حالی است که در هیچ کجای دنیا پیام‌رسانی که سرور آن در خارج از کشور باشد و در عین به تمام ارکان نظام دسترسی داشته باشد، وجود ندارد.

فیلتر کردن تلگرام دیگر جوابگو نیست

این کارشناس فضای مجازی با بیان اینکه امروزه وجود نرم‌افزاری مانند تلگرام نیاز مردم جامعه است،‌ اظهار داشت: ما با تکنولوژی تلگرام مشکلی نداریم چرا که تلگرام یک نرم‌افزار است که موجب دسترسی سریع به محتواها شده است، اما مشکل اصلی ما با مضامین موجود در آن و ساختارهای غیراخلاقی آن است.

فروهر در خصوص فیلتر شدن تلگرام نیز تصریح کرد: قطعاً‌ فیلتر کردن تلگرام دیگر جوابگو نیست چرا که دسترسی به فضای فیلتر شده همچنان ممکن است و با فیلتر کردن این نرم‌افزار تنها شاهد کوچ کاربران از تلگرام به نرم‌افزاری دیگر خواهیم بود.

وی ادامه داد:‌ در سال‌های گذشته تنها راهکار موجود برای کنترل تلگرام فیلتر کردن آن بود این در حالی است که امروزه راهکار پیش‌روی ما بومی‌سازی این فضا و ایجاد فضایی امن، سالم و داخلی است.

این کارشناس فضای مجازی توضیح داد: یعنی باید یک فضای داخلی و امن برای مردم فراهم کنیم تا آسیب‌های تلگرام را نداشته باشد یا حداقل آسیب‌های کمتر داشته باشد.

فروهر در خصوص پیام‌رسان‌های داخلی نیز تصریح کرد: این پیام‌رسان‌ها قطعا در شروع به کار مقداری نقص داشتند همانطور که تلگرام نیز در ابتدای کار ضعف‌هایی داشت.

چه عواملی پیام‌رسان‌های داخلی را تضعیف کرد

وی با اشاره به مسائلی که موجب آسیب به پیام‌رسان‌های داخلی شده است، عنوان داشت: موضوعی که به کیفیت پیام‌رسان‌های داخلی آسیب می‌زد توجه صرف برخی به تلگرام بود، بسیاری از افراد برای حفظ جایگاه خود شروع به سنگ‌اندازی و تضعیف پیام‌رسان‌های داخلی کردند.

این کارشناس فضای مجازی، ادعای دسترسی پیام‌رسان‌های داخلی به اطلاعات کاربران را یکی‌دیگر از مصادیق تضعیف پیام‌رسان‌های داخلی خواند و تأکید کرد: موضوع بعدی که در جامعه رواج پیدا کرد مطرح کردن مسئله دسترسی پیام‌رسان‌های داخلی به اطلاعات مردم بود این در حالی است که این موضوع صحت نداشته و این مسئله اصلاً ممکن نیست.

فروهر با‌بیان اینکه افرادی که سود آنها در ادامه فعالیت تلگرام بود به مسئله نفوذ اطلاعات کاربران دامن زدند، ادامه داد: به علاوه برخی با ایجاد فرصت‌ها و پرداخت پورسانت‌هایی به پیام‌رسان‌های داخلی مشکلات فراوانی را برای پیام‌رسان‌های داخلی ایجاد و در روند آنها اختلال ایجاد کردند.

وی اضافه کرد: چرا که پیام‌‌رسان‌های داخلی مانند دیگر نرم‌افزارها همچون Gmail برنامه‌ای مشخص دارند و امکان دسترسی به اطلاعات کاربران وجود ندارد.

وی خاطرنشان کرد:‌ امروزه بحث فیلترینگ تلگرام جدی شده و افرادی که تا دیروز موافق این موضوع نبودند نیز با این موضوع موافقت کرده‌اند.

این کارشناس فضای مجازی با بیان اینکه در چند سال اخیر پیام‌رسان‌های داخلی خوبی وارد بازار شده است، اظهار داشت: پیام‌رسان‌های داخلی موجود در بازار جهش خوبی داشته و توانسته‌اند نقص‌های خود را رفع کنند و در حال حاضر می‌توانند جوابگوی نیازهای جامعه باشند.

فروهر اظهار داشت: اگر حمایت‌هایی که از پیام‌رسان‌های خارجی انجام می‌شد از داخلی‌ها نیز انجام می‌گرفت تا کنون شاهد رشد سریع پیام‌رسان‌های داخلی بودیم اما در حال حاضر نیز کیفیت پیام‌رسان‌های داخلی بسیار ارتقاء پیدا کرده است.

نقض حریم کاربران در پیام‌رسان‌های داخلی صحت ندارد

این کارشناس فضای مجازی در خصوص موضوع نقض حریم خصوصی کاربران و عدم امنیت آنها در پیام‌رسان‌های داخلی نیز تأکید کرد: این ادعا به هیچ عنوان صحت نداشته و پیام‌رسان‌های داخلی هرگز قادر به نقض حریم کاربران یا هک اطلاعات آنها نیستند.

فروهر اضافه کرد:‌ از سویی در پیام‌رسان‌های داخلی کارگروه‌هایی مشارکت دارند که با ارگان‌های دولتی متفاوت هستند و امکان دسترسی به اطلاعات کاربران وجود ندارد.

سخنان رهبر انقلاب یک مبنا و فتوا شرعی است

وی با اشاره به صحبت‌های مقام معظم رهبری در‌خصوص پیام‌رسان‌های داخلی نیز اظهار داشت: سخنان رهبر انقلاب در جمع عده‌ای از مسئولین، نشان از خرسندی ایشان از تبدیل شدن پیام‌رسان‌های داخلی به مطالبه عمومی مردم داشت. همچنین ایشان به حفظ حریم شخصی مردم در این پیام‌رسان‌ها اشاره کردند.

این کارشناس فضای مجازی ادامه داد: این سخن رهبر انقلاب که نقض حریم خصوصی کاربران در پیام‌رسان‌های داخلی را حرام شرعی خواندند نشان از اراده حکومت و رهبری بر عدم دسترسی به اطلاعات مردم است.

وی ادامه داد: سخنان ایشان این اطمینان را به مردم می‌دهد که در پیام‌رسان‌های داخلی به‌هیچ عنوان به اطلاعات کاربران نمی‌توان دسترسی پیدا کرد. به‌علاوه سخنان موجب هوشیاری بیش‌تر پیام‌رسان‌ها نیز شد. 

 این کارشناس فضای مجازی خاطرنشان کرد: این سخن مقام معظم رهبری نیز یک حکم و فتوا است که نمی‌توان به آن نگاه سیاسی کرد. ایشان این مسئله را به عنوان یک مبنا اعلام کردند تا کسی به شبکه‌های داخلی به‌عنوان نقض‌کننده حریم خصوصی کاربران نگاه نکند.

فروهر درپایان تصریح کرد: امیدواریم که در آینده‌ای نزدیک مردم بتوانند از یک فضای امن داخلی و بی‌دغدغه استفاده کنند که اگر این فضا یک فضای داخلی باشد آسیب‌های آن بسیار کمتر خواهد بود. 

انتهای پیام/

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۲۴۵۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دفاع دانشجویان غیر مسلمان از مردم مظلوم فلسطین بازتاب نامه‌‌های مقام معظم رهبری است

به گزارش خبرنگار حوزه استان های خبرگزاری تقریب، آیت‌الله مصطفی محامی در خطبه‌های نمازجمعه این هفته زاهدان گفت: یکی از راه‌های تحصیل تقوای الهی تلاش برای ارتقا علمی، فرهنگی و رشد اقتصادی جامعه اسلامی است.

امام جمعه زاهدان ضمن تسلیت ۲۵ شوال، سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع) عنوان کرد: امام صادق(ع) نمونه انسان کامل، پیشتاز، پیش‌رو و یک نمونه عالی برای بندگی صالح و شایسته خدا بود که دوست و دشمن به عبادت، زهد، علم، اخلاق، عرفان و معنویت ایشان شهادت دادند.

وی گفت: به واسطه اینکه سن امام صادق(ع) بیشتر از سایر ائمه بود به نام شیخ‌الائمه شناخته می‌شون؛ ایشان در سن۳۱ سالگی به امامت رسیدند و ۳۴ سال امامت داشتند و در سن ۶۵ سالگی به دست منصور دوانیقی به شهادت رسیدند.

آیت‌الله محامی اظهار داشت: امام صادق(ع) یک الگو برای وحدت و تعامل با مذاهب اسلامی بودند و محافل درس ایشان محل حضور علما، بزرگان و حتی ائمه مذاهب مخالف بود و خیلی‌ها به شاگردی ایشان افتخار می‌کردند و امام در اواخر دوره بنی امیه و اوایل دوره بنی عباس توانستند در ادامه نهضت امام باقر(ع) یک نهضت علمی و فرهنگی راه بیندازند و معارف اسلام ناب را ارائه کردند و لذا اکنون بیش از صد هزار حدیث به دست ما رسیده و البته خیلی از منابع از دست ما رفته و این نشان دهنده عطمت حرکت بزرگ امام صادق(ع) و فرصت شناسی ایشان است.

وی گفت: ما باید از امام صادق(ع) درس بگیریم و در جهت تقویت وحدت، اتحاد و انسجام امت اسلامی و نیز تقویت مکتب اهل بیت(ع) و ترویج معارف مکتب اهل بیت(ع) با فرستادن فرزندان مستعد خود به حوزه‌های علمیه تلاش کنیم تا با معارف اسلام آشنا و در برابر هجوم دشمنان از اسلام ناب دفاع کنند و مبلغ شایسته‌ای باشند.

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان ضمن گرامیداشت سالروز شهادت شهید آیت‌الله مرتضی مطهری و تبریک روز معلم با اشاره به عملیات وعده صادق عنوان داشت: عملیات وعده صادق نقطه عطفی در تاریخ انقلاب اسلامی و جبهه مقاومت بود و ایران اسلامی توان نظامی، دفاعی، علمی و اطلاعاتی خود را به رخ دشمنان جهان اسلام کشید و با اقتدار کامل این عملیات را انجام داد و دل مسلمانان و آزادی خواهان جهان را شاد کرد.

وی افزود: نکته اینجاست که اگر فکر جوان ایرانی به کار بیفتد و به میدان بیاید می‌تواند افتخار بیافریند و در صنعت نظامی، دفاعی، هوا و فضا و انرژی هسته‌ای این توان را مشاهده کردیم و حالا همین فکر در عرصه اقتصادی هم می‌تواند حضور یابد و وضعیت اقتصادی کشور را بهبود ببخشد و چرا از این توان به درستی استفاده نمی شود.

وی گفت: علیرغم تاکید مقام معظم بر حضور مردم و جوانان در فعالیت‌های اقتصادی اما کمتر به این توصیه توجه می‌شود و امسال تحت عنوان جهش تولید با مشارکت مردم نامگذاري شده و مهم است که مسئولان بزرگوار باید برای حضور مردم در عرصه اقتصاد برنامه ریزی کنند.

امام جمعه زاهدان افزود: فعالیت‌هایی انجام شده اما نیاز به مراتب بیشتر است و البته توان مردم و جوانان هم بیش از این‌هاست و باید از این توان استفاده شود و فارغ از آمارهای خوبی که مسئولان و دولت‌های مختلف ارائه می‌کنند مردم منتظر دیدن نتیجه این آمارها در سر سفره زندگی و معیشت خود هستند.

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان بیان داشت: در عرصه بین‌المللی همان گونه که مقام معظم رهبری فرمودند جریان فلسطین و غزه در صدر اخبار است خصوصا در این روزها که دانشجویان و دانشگاهیان آمریکا و اروپا هم به طرفداری از مردم غزه به میدان آمده اند و علیه رژیم غاصب صهیونیستی شعار می‌دهند و می‌بینیم که چه برخوردهایی با آن‌ها ‌می‌شود.

وی به بیان یک نکته پرداخت و گفت: در سال‌های گذشته و زمانی که بلوک شرق و اتحاد جماهیر شوروی هنوز وجود داشت امام خمینی(ره) به رهبر آن‌ها گورباچف نامه نوشته و او را به اسلام دعوت کردند و فرمودند جمعی از دانشمندان خود را بفرستید تا درس بخوانند و با اسلام آشنا شوند و با بینش دقیق و نگاه نافذ که از آن برخوردار بودند عنوان کردند که زین پس باید کمونیسم را در موزه‌های تاریخ پیدا کنید و آن‌ها توجهی نکردند و پس از مدتی اتحاد جماهیر شوروی فرو ریخت.

امام جمعه زاهدان تصریح کرد: مقام معظم رهبری نیز در بهمن‌ماه سال۱۳۹۳ به دانشجویان اروپایی و آمریکایی نامه‌ای نوشته و از آن‌ها خواستند که از بزرگان خود دلیل اسلام ستیزی را سؤال کنند و آن‌ها را به تحقیق در خصوص اسلام و آشنایی با معارف و ارزش‌های اسلامی توصیه کردند و بعد از عملیات‌های تروریستی که در کشورهای اروپایی رخ داد و آن را به نام مسلمانان افراطی گذاشتند و در آذرماه ۱۳۹۴ مجددا مقام معظم رهبری به دانشجویان اروپا و آمریکا نامه نوشتند و مطرح کردند که تروریسم با هیچ یک از تعالیم دینی به خصوص اسلام سازگاری ندارد. تروریسم درد مشترک ماست و به ناامنی‌های کشورهای منطقه و حمایت و پشتیبانی آمریکا و کشورهای غربی از گروه‌های تروریستی اشاره کردند و مجددا آن‌ها را به آشنایی مستقیم و بیشتر با اسلام دعوت کردند.

آیت‌الله محامی اظهار داشت: بازتاب این بیانات و سایر فعالیت‌های فرهنگی انقلاب اسلامی را امروز مشاهده می‌کنیم از جمله رواج حجاب اسلامی در بین مسلمانان کشورهای مختلف چه کشورهایی که حکومت اسلامی دارند و چه کشورهایی که حکومت اسلامی ندارند و حجاب به عنوان پوشش زن مسلمان رواج یافته و این دشمنان اسلام را نگران کرده و دومی هم حرکت دانشجویان برای دفاع از مردم مظلوم فلسطین و غزه است آن هم دانشجویانی که مسلمان نیستند و چه بسا این حرکت بازتاب همان نامه‌ها باشد و نشان دهنده این است که حرف حق جای خود را باز خواهد کرد و راه خود را پیش خواهد برد.

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان گفت: حرف حق و سخن با منطق در دل‌ها اثر می‌کند و اگر سخن مقام معظم رهبری در عمق جان دانشجویان مسلمان و غیر مسلمان آمریکا و اروپا تأثیر می‌گذارد نمی‌تواند در دل دانشجویان خود ما در ایران تأثیرگذار باشد.

وی ادامه داد: مقام معظم رهبری به طور مکرر به ارتباط گیری با دانشجویان توصیه کردند و سؤال این است که ما جامعه روحانیت و مسئولان فرهنگی چه مقدار به دستور و تأکید ایشان عمل کرده‌ایم و چه مقدار با قشر دانشجو و دانش‌آموز ارتباط ایجاد کرده‌ایم و نتیجه آن را باید در دانشگاه ببنیم.

وی گفت: آیا هیجانی که در دفاع از فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا و اروپا وجود دارد در میان دانشجویان داخل کشور هم مشاهده می‌کنیم؟ و اینکه در یک دانشگاه اروپایی و آمريکايی یک زن پای حجاب خود ایستاده و مقاومت می‌کند آیا چنین پوششی را ما در دانشگاهای خود مشاهده می‌کنیم؟ و اگر این طور نیست باید جوابی برای آن پیدا کنیم.

امام جمعه زاهدان افزود: این نشان دهنده کم کاری ماست و یک جهت کار این است که ما نسبت به کشورهای دیگر دستمان نمی رسد جز تمرکز روی منطق و بیان حرف حق اما در کشور خودمان می‌گوییم زور دست خود ماست و توجه نمی‌کنیم که کار فرهنگی با زور، قدرت و بخشنامه اجرا نمی‌شود.

وی ادامه داد: مقام معظم رهبری در جلسه با معلمان فرمودند باید تلاش کنید تا دانش آموزان عقلانیتی که پشت تصمیم های نظام جمهوری اسلامی هست را درک کنند اما ما در این جهت کمتر کار کرده‌ایم در حالی که اگر دانش‌آموز و دانشجوی ما این منطق را درک کنند قشر زیادی آن را خواهند پذیرفت و افراد محدودی هستند که برای دشمن مزدوری می‌کنند و عموم فرزندان خود ما هستند و ما باید به دل این‌ها حرف بزنیم که کمتر صورت گرفته است.

امام جمعه زاهدان تصریح کرد: برای مثال حجاب حکم شرعی، قانون و الزام قانونی دارد و باید پیگیری شود اما قبل، هنگام و پس از پیگیری برای اجرای قانون باید کار فرهنگی و اقناع عمومی صورت گیرد و با عقلانیت همراه باشد در غیر این صورت همان گونه که رضا شاه با زور نتوانست حجاب از سر مردم بردارد با زور هم نمی‌توان حجاب سر مردم کرد مگر اینکه خود او آن را بپذیرد و قبول کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ترویج ازدواج شرعی احیای سیره و سنت پیامبر اسلام (ص) است
  • دفاع دانشجویان غیر مسلمان از مردم مظلوم فلسطین بازتاب نامه‌‌های مقام معظم رهبری است
  • طرح نور مبنای شرعی عقلی دارد و مورد حمایت رهبر و مراجع و مردم است
  • دفاع دانشجویان غیر مسلمان از مردم مظلوم فلسطین و غزه بازتاب نامه‌های مقام معظم رهبری است
  • بیداری در دانشگاه های جهانی حاصل دوراندیشی مقام معظم رهبری است
  • آموزش و پرورش محوری‌ترین دستگاه در شکل‌گیری هویت نسلی است
  • بیانات رهبری در جمع معلمان شور امید آفرین و انگیزه بخش بود
  • برنامه‌های بزرگداشت سالروز سفر مقام‌ معظم رهبری به کردستان
  • فهرست شورای وحدت هنوز نهایی نشده است
  • کارگران فولاد اکسین ثابت کرده‌اند در عمل به فرمایشات مقام معظم رهبری پیشرو هستند / همه روزهای سال، "روز کارگر" است