Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجتبی مصطفوی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار در شهرکرد در رابطه با مزایا و معایب پیام‌رسان‌های داخلی و خارجی، اظهار کرد: ایده‌آل آن است که در ابتدا تمام شرایط رقابت بین پیام‌رسان‌های داخلی و خارجی مساوی باشد، اما پیام‌رسان‌های داخلی در اولویت قرار بگیرند؛ چون زمانی که این اتفاق رخ داد، پیام‌رسان‌های داخلی تلاش می‌کنند تا امکانات، سرعت و امنیت خود را افزایش دهند؛ اما متأسفانه در دوره گذشته ما شاهد هیچ‌گونه حمایتی از پیام‌رسان‌های داخلی نبودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فضا را با شرایط یکسان برای پیام‌رسان‌های داخلی باز بگذاریم

وی با بیان اینکه باید در گذشته با یک مطالعات قوی، نیاز به یک پیام‌رسان قوی را احساس می‌کردیم، عنوان کرد: باید همانند پیام‌رسان‌های خارجی مانند تلگرام، فضا را برای پیام‌رسان‌های داخلی باز می‌گذاشتیم و اجازه می‌دادیم تا کاربران را به مرور به سمت خود جلب کنند و نواقص خود را برطرف کنند.

این استاد دانشگاه ادامه داد: برای حمایت از پیام‌رسان‌های داخلی نیاز است تا شرایط یکسانی برای رقابت با پیام‌رسان‌های خارجی در نظر گرفته شود و امکاناتی از قبیل پهنای باند، پردازنده‌های قوی و حافظه مورد نیاز را در اختیار آن‌ها قرار دهیم تا توان رقابت با سایر پیام‌رسان‌های خارجی را داشته باشند.

وجود ظرفیت عظیم برنامه‌نویسان ماهر در کشور

مصطفوی با اشاره به اینکه برنامه‌‌نویسان قوی در حوزه اپلیکیشن در کشور وجود دارد، تشریح کرد: نیاز است دستگاه‌های دولتی زیرساخت‌های لازم را برای آن‌ها فراهم کنند و همچنین از اپلیکیشن‌های تولیدی در حوزه پیام‌رسان‌ها حمایت مالی نیز صورت بگیرد.

مدرس رشته امنیت پایگاه داده دانشگاه شهرکرد اضافه کرد: باید تیم‌های مطالعاتی یک نیازسنجی از کمبودها و ضعف‌های تلگرام انجام دهند و سپس با رفع این نواقص در پیام‌رسان‌های داخلی و افزودن نیازهای بومی مردم به آن، مردم را به استفاده از پیام‌رسان داخلی سوق دهند.

لزوم طراحی یک پیام‌رسان واحد برای استفاده عموم

مصطفوی در ادامه در رابطه با تعدد پیام‌رسان‌های داخلی، گفت: برنامه‌نویسان ماهر کشور در زمینه طراحی اپلیکیشن، یک نرم افزار جامع و واحدی را طراحی کنند که مزایای تمامی پیام‌رسان‌ها را داشته باشد و نقاط ضعف پیام‌رسان‌ها را نداشته باشد و تعدد پیام‌رسان‌ها باعث سردرگمی مخاطبان می‌شود و می‌طلبد به سمت یک پیام‌رسان واحد حرکت کنیم.

تلگرام هم اوایل کار ضعف امنیتی داشت/ پیام‌رسان داخلی برای هک شدن جایزه تعیین کرده است

وی با اشاره به اینکه ضعف‌های امنیتی و امکاناتی در تمامی پیام‌رسان‌های جدید یک امر کاملاً طبیعی است، بیان کرد: نرم‌افزار تلگرام نیز در ابتدا با نواقصی در بحث امنیت روبرو بود، اما به‌ مرور زمان این مشکلات رفع شد و باید بگویم که توسعه یک پیام‌رسان و برطرف شدن مشکلات آن نیازمند حمایت کاربران است.

این استاد دانشگاه ادامه داد: یکی از پیام‌رسان‌های داخلی مدعی هک‌ناپذیری اطلاعات در اپلیکشن خود است و ما نباید این قابلیت‌ها و تجربیات را نادیده بگیریم که می‌طلبد تیم‌های قوی تشکیل و در این رابطه تبادل اطلاعات صورت بگیرد.

مصطفوی با تأکید بر اینکه مردم امروزه به‌ دنبال پیام‌رسان‌های مردمی و کاربرپسند هستند، خاطرنشان کرد: اگر پیام‌رسان‌های داخلی امکانات پیام‌رسان‌های خارجی را نداشته باشند این یک ضعف به‌ شمار می‌رود و پیام‌رسان‌های داخلی باید تلاش کنند تا با امکانات بومی، جذابیت آن‌ها را افزایش بدهند.

شیطنت مدیران کانال‌های تلگرامی بزرگ در زیر سؤال بردن امنیت پیام‌رسان‌های داخلی

وی در رابطه با بحث اعتماد مردم به پیام‌رسان‌های داخلی و موضوعاتی که در این رابطه در فضای مجازی مطرح می‌شود، عنوان کرد: مردم امروزه اخبار خود را از کانال‌های بزرگ تلگرامی دریافت می‌کنند و ادمین‌های کانال‌های بزرگ تلگرامی نیز به‌ دنبال این هستند که فرصت و مخاطب خود را از دست ندهند، بنابراین سعی می‌کنند در قالب طنز و مصاحبه با افراد مختلف، امنیت پیام‌رسان‌های داخلی را زیر سوأل ببرند.

مدرس رشته امنیت پایگاه داده دانشگاه شهرکرد افزود: یک نوع تناقض در رابطه با اظهارات مردمی در خصوص امنیت پیام‌رسان‌های داخلی و خارجی وجود دارد و زمانی که صحبت از قرار گرفتن اطلاعات بر روی سرورهای خارجی صورت می‌گیرد، می‌گویند اطلاعات مهمی ندارند، اما همین موضوع در رابطه با سرورهای داخل کشور اهمیت پیدا می‌کند.

تاکنون اطلاعات محرمانه مردم در کشور مورد سوءاستفاده قرار نگرفته

مصطفوی با بیان اینکه تاکنون مشاهده نشده دولت و دستگاه‌های حکومتی از اطلاعات محرمانه مردم از جمله پیامک و تماس سوءاستفاده کنند، گفت: دولت به راحتی می‌تواند به اطلاعات شخصی افراد دست پیدا کند، اما تاکنون این کار را انجام نداده است و باید به این نکته توجه کرد که پیام‌رسان‌های داخلی نسبت به پیام‌رسان‌های خارجی قاعده‌مندی بیشتری دارند و باید گفت پیام‌رسان‌های خارجی تهدیدات بیشتری برای کاربران دارند.

وی ادامه داد: پیام‌رسان‌های داخلی می‌توانند با توزیع و کپی اطلاعات بر روی چند سرور امنیت خود را افزایش دهند، همچنین این موضوع می‌تواند باعث بالا رفتن سرعت پیام‌رسان‌ها شود و می‌توان تدابیری اندیشید که نهادهای نظارتی بر این سرورها نظارت کنند.

امکان فروش اطلاعات محرمانه مردم در پیام‌رسان‌های خارجی برای درآمدزایی

این استاد دانشگاه در پایان با اشاره به اینکه در فضای مجازی، افزایش مخاطب موجب درآمدزایی می‌شود، عنوان کرد: با روش‌های مختلفی از جمله تبلیغات و فروش اطلاعات می‌توان از فضای مجازی درآمدزایی کرد و فروش اطلاعات مخاطبان تلگرام به نهادهای امنیتی جهت درآمدزایی دور از ذهن نیست و باید در آینده بتوانیم برای امنیت بیشتر اطلاعات در تمامی زمینه‌های دیجیتالی از انحصار سایر کشورها خارج شویم و از لحاظ سخت‌افزار و نرم‌افزار به خودکفایی برسیم.

انتهای پیام/ذ

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۹۸۹۶۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا آتش‌بس در غزه از کانال مصر برقرار می شود؟

«دولت مصر به تازگی از طرح جدید خود برای آتش بس در جنگ غزه رونمایی کرده است. طرحی که در ادامه ابتکارهای پیشین مصری‌ها در این رابطه قرار دارد و البته اما و اگرهای زیادی در مورد به نتیجه رسیدن این طرح وجود دارد.»

به گزارش ایسنا، الف نوشت: یکی از میانجی گران فعال در جریان جنگ غزه با هدف برقراری آتش بس، دولت مصر بوده است. در این راستا این کشور میزبان چندین دور رایزنی و مذاکره با مقام های ارشد حماس و رژیم اشغالگر قدس بوده و بر آن بوده تا ابتکارات مطرح شده از سوی خود جهت برقراری آتش بس در نوار غزه را محقق سازد. به تازگی نیز در جریان سفر آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا به منطقه شاهد طرح ابتکار جدید دولت مصر برای برقراری آتش بس در نوار غزه بوده ایم. 

طرحی که جزئیات چندانی از آن به بیرون درز نکرده با این حال به این نکته اشاره شده که در قالب آن مبادله اسرا میان حماس و رژیم اسرائیل صورت می گیرد و البته که شاهد یک آتش بس سه هفته ای خواهیم بود. آتش بسی که هدف اصلی آن جلوگیری از حمله به شهر رفح است. در عین حال دولت مصر خواستار آن شده که در روند بازگشت فلسطینی های ساکن در شمال غزه به خانه های خود بازرسی آن ها بر عهده نیروهای مصری و نه اسرائیلی باشد. با این همه، بسیاری از ناظران و تحلیلگران مسائل راهبردی تاکید دارند که بعید است که این ابتکار، ماهیت عملیاتی به خود بگیرد. 

دلیل این مساله نیز روشن است: زیرا آتش بس موقت و مبادله اسرا در قالب آن گزینه ای است که کاملا در قالب اهداف و منافع رژیم صهیونیستی است. در این چهارچوب رژیم صهیونیستی هم می توانند اسرای خود را آزاد کرده و تا حدی از شدت فشارهای داخلی علیه خود بکاهد و هم گزینه حمله به رفح و جنگ افروزی علیه مردم غزه را نیز همچنان روی میز داشته باشد. معادله ای که حماس آن را رد کرده و تاکید نموده که هر توافق آتش‌بسی بایستی ماهیت دائم و نه موقت داشته باشد. 

با این همه، حداقل به یک دلیل، به نظر نمی رسد که آتش بس در جنگ غزه از کانال مصر محقق شود. دلیل این موضوع نیز در جهت گیری های بین المللی و البته سیاست داخلی مصر نهفته است. مصر از نظر سیاسی پیوندهای نزدیکی را با جهان غرب و البته رژیم اشغالگر قدس دارد. دولت مصر چندین دهه است که به توافق صلح با اسرائیل رسیده و البته که شدیدا نیز به کمک های قدرت های غربی به اقتصاد خود وابسته است. 

در جریان جنگ غزه نیز شاهد بودیم که مصر همسو با درخواست های صهیونیست ها و قدرت های غربی، مرز مشترک خود با نوار غزه را به طور کامل بست. از این رو، این کنشگر نمی تواند طرحی را ارائه کند که در برگیرنده منافع ملت و مقاومت فلسطین هم باشد. جدای از این ها، نباید از یاد ببریم که جنبش حماس گرایش‌های اخوانی قابل توجهی دارد. این در حالی است که جنبش اخوان المسلمین تا حد زیادی در مصر تحت سرکوب دولت مرکزی این کشور قرار دارد و حتی دولت مصر پیروزی حماس در جنگ غزه را یک چالش بزرگ برای خود در عرصه سیاست داخلی اش ارزیابی می کند. 

با توجه به آنچه گفته شد، به نظر نمی رسد که آتش بس عادلانه ای در جنگ غزه از رهگذر ابتکارات دولت مصر برقرار شود. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نرخ‌گذاری دلار کانال‌های تلگرامی در روز تعطیل/ خرید و فروشی نیست
  • آیا آتش‌بس در غزه از کانال مصر برقرار می شود؟
  • وب‌سایت‌هایی که برای هک اکانت تلگرام استفاده می‌شوند
  • چگونه می توان از شر موهای ناخواسته گوش خلاص شد؟
  • قابلیت قدیمی تلگرام به اسنپ‌چت رسید!
  • کمربند ایمنی را ببندید تا زنده بمانید! (عکس)
  • اخذ تدابیر امنیتی در برگزاری دور دوم انتخابات شهر و استان تهران
  • قیمت امروز خودرو در بازار | نوسان در قیمت خودروهای داخلی و خارجی
  • سندسازی درباره نیکا شاکرمی برای به حاشیه بردن اعتراضات علیه اسرائیل
  • پیام تبریک رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان غربی به مناسبت روز معلم